Skötarsystem

Jackpot sommar barnSkötarsystemet på Väsby Ridskola

Kriterier man skall uppfylla för att bli skötare på häst och ponny Väsby Ridskola:

  •  minst nio år fyllda eller åtta år med hästvan förälder närvarande.
  •  ha gått bronsskötarkurs.
  •  kunna sköta en häst eller ponny, minst två dagar per vecka.
  • Vill man börja sköta men inte gått kursen än kan man vara miniskötare, då sköter man en dag / vecka med förälder här.

Som bronsskötare får man borsta sin sköthäst i stallet, smörja sadeln och tränset och ta hand om krubba, vattenkopp. Det är en bra möjlighet att lära känna sin favorithäst lite extra och skapa ett band till hästen som individ.

Efter bronsskötarkursen finns ibland möjlighet att gå fortsättningskurser, de kallas skötarkurser 1-3 och innehåller bla  sjukvårdslära och frisering.  De skötare som fyllt 15 år och rider i minst en J4:a kan gå silverskötarkurs. Där vidareutvecklar och förbättrar man kunskapen om hästens skötsel, sårvård, foderlära, utrustning mm.

Varje termin hålls det skötarmöte för nya och gamla skötare. Den personal som ansvarar för skötarna är för närvarande Monica Göthe.
 
Vill du bli skötare?
Har du gått bronsskötarkursen kontaktar du Monica i stallet eller via mejl: monica.gothe@vasbyridklubb.se så berättar hon vilka hästar som är lediga och vilka dagar. Det finns även en lapp i entrén där alla skötarna och hästarna står uppskrivna. Har du inte gått bronsskötarkursen? Håll då utkik efter anslag i stallet, ca 1-2 gång per termin är det kurs för de som vill börja sköta.