SKÖTARINFO

Hej, alla skötare!

Nu är det dags att anmäla skötning för vårterminen.  Jag vill veta vilken ponny eller häst du vill sköta samt vilka dagar. Viktigt att alla som vill sköta under vårterminen hör av sig. Hör jag inget kommer ni strykas från skötarlistan. Till er som gått bronskötarkursen och inte har någon sköthäst, maila önskemål om ponny/häst samt vilka dagar du vill sköta.

Anmäl skötning till: ridskolan@vasbyridklubb.se senast den 31: a januari märk mailet med ”Skötning VT23” De som inte hör av sig tas bort som skötare.

Skötares uppgifter:
Sköta om ponny/häst
Smörj utrustning
Gör rent krubba och vattenkopp
Silverskötar får även frisera sina sköthästar/ponnyer

När kan jag sköta?

Skötning sker på vardagar från kl. 14.30-20.00. Ni får själva ha koll på vilka lektioner eran skötponny går från dag till dag. Tex. Sköter du Blixten på måndagar, kolla ponnylistan första måndagen varje månad när du kommer till stallet då ser du vilken tid Blixten inte går lektion och kan sköta om honom den tiden under den månaden. När det är ny månad blir det ny lista.

Skötning på lördagar mellan kl 9.00-12.30. Samma med hästlistan gäller som på vardagar.

Skötning på söndagar 13.30-18.00. 8 ponnyer går lektion mellan 15-17 (Jackpot, Midde, Ellna, Sammie, Fanta, Lilleman, Zilver och Blixten). Vissa söndagar har vi andra aktiviteter som ponnycup, seriedressyr, seriehoppning samt externa tävlingar. Vid seriedressyr och externa tävlingar är hästarna ute på hagen på eftermiddagen och det går istället bra att sköta på förmiddagen, om din sköthäst inte är med och tävlar. Vid ponnycups tävlingar är det framförallt: Harry, Franke, Azlan, Blixten och Lilleman som är med och tävlar. Endast fyra av dessa ponnyer är med per tävling.

För att veta vilka extra aktiviteter som är på söndagar – kolla verksamhetsplaneringen.

Terminens skötardag är 2: a april! Anslag om det kommer upp i början av mars.

Vi syns i stallet!

// Monica

Ellen Larsson