Klädbytarvecka på ridskolan

Ny termin – dags för nya ridkläder!

Hela vecka 34 kan du sälja och fynda begagnade ridkläder och hästsaker i ”höförrådet” på stallplanen på ridskolan.

Så här går det till:

Du som vill sälja, anmäl dig till ridskolan@vasbyridklubb.se Märkt mejlet Klädbyte. Det kostar 75 kr i avgift och du får därefter hela förtjänsten för det du säljer. Du lägger själv upp sakerna på uppmärkta bord, lördag och söndag 21-22/8 märkta med ditt namn och swishnummer och hämtar det du inte fått sålt senast 1/9. Mer information kommer med bekräftelsemejl.

Du som vill köpa: Försäljningen håller öppet varje dag v 34, vardagar kl 16-20, lördag 8-13, söndag 14-17. Vi följer folkhälsomyndighetens bestämmelser om antalet personer, se information vid ingången. Du betalar för det du vill köpa direkt till säljaren med swish, ingen kontant betalning.

Ellen Larsson Aktuellt, Nyheter

Höstterminens lektioner startar 19/8

Vi vill tacka alla våra medlemmar och elever för denna termin! Tack för att ni hjälpt oss och respekterat de coronarestriktioner vi varit tvungna att anpassa oss efter. Nu ser vi fram emot en förhoppningsvis mer normal hösttermin. Ridskolan öppnar den 9/8 och höstterminens lektioner startar torsdag 19/8. Har du frågor om din ridning i höst är du välkommen att kontakta oss på ridskolan@vasbyridklubb.se.

Ellen Larsson Nyheter

Går du i J/U4 eller 5 och vill träna mer dressyr i höst?

Vi startar nu en dressyrträningsgrupp för ponny till hösten för elever som rider ponny eller de mindre stora hästarna på nivå 4-5 för dig som vill utvecklas som ryttare och lära dig mer om att lösgörande övningar och inverkan.

Vi tränar även personlig färdighetsutveckling på olika typer av ponnyer/hästar,  programdelar och jobbar mot att förbereda för klubbtävling i dressyr och på sikt deltagande i ponnycupen, en utbytestävling i dressyr mot andra ridskolor. Gruppen kommer att vara på fredagar udda veckor klockan 16.30-17.15 i nya ridhuset med Ellen som ridlärare, max 6 deltagare. Priset är 270 kr /lektion och fakturerar enligt samma schema som övriga grupper.

Hoppas att just du vill vara med! Skicka din anmälan till ridskolan@vasbyridklubb.se

 

Ellen Larsson Nyheter

Hjälp till som funktionär!

Väsby Ridklubb anordnar Fälttävlan på Åby gård två helger i juli. För att kunna anordna tävling som ger klirr i kassan till Väsby Ridklubb behöver vi funktionärer till Hopprovet.

Hopprovet i Fälttävlan kommer vara på lördag 17/7 och 24/7:

  • Lördag 17/7 – Ponny SM Fälttävlan och Mästerskap i inverkan Fälttävlan
  • Lördag 24/7 – Fälttävlan för Häst

Det kommer vara två jätteroliga dagar där du får se många fina ekipage som visar upp sig från sin bästa sida. Helgen 16 -18 juli då Ponny SM går kommer det hända mycket runt omkring som är roligt att få vara med om som funktionär. Kan man inte hjälpa till en lördag så behöver vi hjälp med att bygga fram hinder under veckan innan.

All hjälp är välkommen!

Är du intresserad av att hjälpa till som funktionär så är du välkommen att kontakta

Zandra Forslund på 073 980 90 92 eller Eva Palm på 073 988 88 81

Ellen Larsson Nyheter

Rida till sommarbetet

Nu finns det möjlighet för våra skötare att rida hästar till eller från sommarhagen enligt följande:

  • Ponnyskötare  – Torsdag 24/6 klockan 08.00 till fårhagen vid Stenhugget. För elever från märke 2 –  Ryttare tom nivå 3 har medföljande vuxen som går bredvid.
  • Storhästskötare – Torsdag 24/6 klockan 09.00 till Harva eller Rosendal. Max 6 hästar som rids denna dag.
  • Alla hästar ska hem Måndag 9/8, samling 07.30 på ridskolan. Lägsta nivå för att rida denna dag nivå 3, 3:or har medföljare bredvid sig.

Anmäl intresse till ridskolans mejl: ridskolan@vasbyridklubb.se , märk mejlet ”Rida till betet”. Skötare har företräde, därefter kan andra vara med i mån av plats. Er anmälan är giltig när bekräftelse inkommit.

Ellen Larsson Nyheter

Välkomna på Städ och Fixardag!

Söndag 20 Juni mellan 8.30-14.30.

Vi hoppas att många vill komma och hjälpas åt att göra fint på amläggningen. Vi ska kratta, plocka skräp, måla, laga trasiga saker mm. Tag med egen fikakorg så kan vi fika på coronasäkert avstånd. Anmäl gärna att du kommer till Åsa i styrelsen, sms 0704334572.

Ellen Larsson Nyheter

Aktuell information med anledning av Covid-19, gällande tillsvidare

Coronarestriktionerna gäller tillsvidare. Vi ber att alla som rider hos oss tänker på, och följer bestämmelserna. Detta är ingenting som vi önskar men vi måste alla ta ansvar för att undvika smittspridning. Läs igenom och håll dig uppdaterad. Bestämmelserna kan komma att uppdateras.

Kom endast till stallet om du, och de du ev bor med, är helt friska. Kom 20 minuter innan din lektion och åk hem när du är klar. Läs bestämmelserna i sin helhet här!

 

Ellen Larsson Aktuellt, Nyheter

Skötarstund på söndagar

Pga av pandemin kan man inte komma på vardagar eller lördagar och sköta sin sköthäst, men på söndagar är det möjligt.

Du är välkommen på söndagar kl 13:45-14:30 eller kl 17-17:45. (Max. 10 skötare varje tillfälle). Maila din anmälan till ett tillfälle i taget till Monica på monica.gothe@vasbyridklubb.se  (Se till att få en bekräftelse). ”Anmälan” öppnar på måndagen samma vecka.

Stallet är fortfarande stängt för övriga besökare. Du som kommer och sköter, kom ensam utan medföljande kompisar eller syskon. Du som behöver ha med dig en förälder får givetvis ha det.

Ellen Larsson Nyheter

Nytt bankgironummer

Väsby Ridskola och Väsby Ridklubb har nya bankgironummer. 

Väsby Ridskolas bankgiro, för betalning av fakturor gällande ridavgifter, kurser mm: 5641-5847
Väsby Ridklubbs bankgiro, för betalning av tävlingsavgifter vid klubbtävlingar:
5641-5748

Ellen Larsson Aktuellt, Nyheter
1 2 3 4 23