Introduktionskurs

Introduktionskurs är kursen för dig som är nybörjare och äldre än ca 11 år. Introduktionskurs har vi även för vuxna.

Barn och ungdomar från ca 11 år börjar sin ridkarriär på en Introduktionskurs. Introduktionskursen är på 10 gånger och både ridning och teori ingår. Varje lektion är på 45 minuter. I stallet över man samvaro med hästen, skötsel samt sadling och tränsning. I ridhuset övar eleverna upp- och avsittning, sits och balans, enklare ridvägar samt kontroll över hästen. Upplägget på hästsportsskolan kan variera beroende på vilken veckodag och tid man får plats.

Efter kursen erbjuds eleverna plats i den ordinarie ridskolan, dvs eleven har en fast plats i ridgrupp varje vecka och det löper på från år till år med en kursplan för varje nivå. Ställ ditt barn på kö till nästa gång vi startar en introduktionskurs. Anmäl till ridskolans kontor 590 81452 eller via mail ridskolan@vasbyridklubb.se Vi startar nya grupper så fort vi har plats, ca 1-2 gr/termin.

För de vuxna eleverna har Introduktionskursen ett liknade upplägg som ovan. Lektionerna är på en timme och antalet timmar kan variera beroende på schemat. Efter introduktionskursen finns det möjlighet att fortsätta rida i vanlig grupp. Introduktionskurs för vuxna ordnar vi i mån av plats, ca en gång/år. Är du intresserad kan du ställa dig i kö, då vet vi att intresse finns och jobbar då för att hitta en plats! Är du intresserad kontaktar du oss på telefon 590 81452 eller via mail ridskolan@vasbyridklubb.se