Till dig som är ny elev

Information till dig som är ny elev på Väsby Ridskola

Samling 15 minuter innan lektionens början i entren. (Ingång från stallplanen.) Rider du första storhäst lektionen för dagen (vardagar ca kl 18.30,) samling 25 minuter innan.

Upprop och utdelning av hästar: Alla elever har månadshästar. Är någon häst sjuk eller under utbildning rider eleven en annan häst.

Hästarna borstas och visiteras varje dag av ridskolans personal, men har du tid är det alltid bra att borsta ”sin” häst innan du sadlar och tränsar så du hinner lära känna din häst mer. De flesta hästar tycker att det är jätteskänt att bli borstade och ryktade!

I sadelkammaren hänger listor som talar om ifall hästen ska ha någon extrautrustning.

All utrustning hänger uppmärkt i sadelkammaren.

Är det kallt ute och din häst står med täcke, lägg på en filt när du går till och från ridhuset. Filtar finns i sjukvårdsrummet, mitt emot sadelkammaren.

Led ut din häst till ridhuset så du kommer i tid till lektionen.

Efter ridningen: Skölj av bettet och putsa av sadel och träns med sadeltvål. Borsta av ”din” häst. Är hästen svettig; svampa av och borsta med piggborste. Om det är kallt, lägg på en filt eller ett svettäcke. Har du ridit ute; kratsa hovar och visitera. Borsta eller tvätta rent smutsiga strykkappor.

Till sist; ge inte godis i stallet men gärna i ridhuset efter ridpasset. Hästarna blir bara tiggiga i stallet och sparkar väggarna om någon får godis. Godis är en belöning och det behöver de inte i stallet men gärna när du ridit.

Har du frågor eller behöver hjälp – tala med personalen. Hoppas du får ett givande och trevligt ridpass