Aktuella propositioner till Klubbtävlingar

Seriehoppning

Söndagen den 12e Mars 2023

Klasser:

1. Privatponny LD (eller lägre vid önskemål) Bed. A Rosetthoppning
2. Lektionsponny Bed. A (60-70 cm beroende på ponny) Rosetthoppning
3. Lektionshäst Bed. A (80 cm) Rosetthoppning
4. Privathäst Bed. A (90 cm) Rosetthoppning
5. Lektionsponny LD (60-80 cm beroende på ponny) Bed. A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
6. Privatponny LC Bed. A:0/A:0
7. Lektionshäst LD (90 cm) Bed. A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
8. Privathäst 1 m Bed. A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
9. Privatponny LB Bed A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
10. Privathäst 1,10 m Bed. A:0/A:0

 Anmälan: Anmäl dig på mail till; mb97@live.se, senast onsdag den 8e mars kl. 21.00. Prata med din ridlärare angående klass och hästval innan du anmäler dig!

I anmälan ska detta ingå:

  • 3 hästalternativ (även om du specialtränar eller hyr en häst). OBS! Det går endast att önska de hästar som går med på ordinarie lektioner.
  • Vem som är funktionär under tävlingen eller om du är det själv.
  • Vilket datum du väljer att vara funktionär på, se nedan.

Din anmälan kommer vara ogiltig om du inte meddelat vilken tävling du kan vara funktionär

 För att vara med på lektionsponny/häst måste du ha ridit två godkända blåbärshoppningar för att rida rosetthoppning klassen samt godkännande från ridlärare och två godkända rosetthoppningar för att rida Kval till KM-klassen. Med godkänd menas max 12 fel.

Observera att du inte väljer vilken höjd du vill hoppa på lektionsponny, det bestäms av vilken ponny du blir tilldelad. De mindre ponnyerna hoppar lägre och de större hoppar lite högre.

Observera att anmälan är bindande. Eventuell avanmälan ska ske senast torsdag 9e mars kl. 20.00. Vid strykning efter debiteras halva startavgiften.

Samling:  På tävlingsdagen samling för samtliga kl. 12.30 för banbygge och startanmälan.

Första start kl. 14.30. Vi börjar med LD för ponny. OBS! Klass 9 – 4 rids blandat i höjdordning. Därefter Klass 3 och 1.

Startavgift: Lektionsryttare: 255 kronor. Privatryttare: startavgift 80 kr. Efteranmälan fram till tävlingens början: 30 kr (endast privatryttare). Privatryttare kan också göra omstart vid ej felfritt i rosetthoppningsklasser mot en avgift av 100 kr, som betalas till BG (se nedan) i efterhand.

Startavgiften betalas in till Väsby Ridklubbs bankgiro 5641-5748 eller via överföring: clearing nummer 6160, kontonummer 915 902 141. Märk inbetalningen med datum för tävlingen samt namn (ex: 13/3 Anna Andersson). Startavgiften ska vara inbetald senast torsdag 9e mars, finns inte betalningen inne på bankgirot fredagen den 10e mars kommer du inte att få starta på söndagen!

Funktionär: OBS! Du som är med och tävlar ansvarar själv för att ta med dig en funktionär, t ex förälder eller kompis. Kan du inte ordna en funktionär kommer du själv att sättas upp som funktionär under dagen, så räkna med att vara kvar till ca 17.00. Ange på anmälan om du är funktionär själv eller har med dig någon. Skriv i din anmälan om du har någon som ska vara funktionär eller om du själv är det.

Genom att delta på seriehoppning förbinder man sig att vara funktionär på en tävling / termin. Tävlingar under höstterminen:

  • Hoppning häst 19/3
  • Hoppning ponny 16/4
  • Fälttävlan Åby Fre 30/6 – Sön 2/7

Detta gäller inte ungdomar under 13 år som tävlar sin första termin.

 

 

 

Frågor: Besvaras av Matilda Bergvall, mb97@live.se

 

Välkommen!