Aktuella propositioner till Klubbtävlingar

8. Privathäst 1 m Bed. A, A:0 A:0/ A:0 Kval till KM
  9. Privatponny LB Bed A:0/ A:0
  10. Privathäst 1,10 m Bed. A:0/ A:0

Anmälan: Anmäl dig på mail till; mb97@live.se, senast onsdag den 11:e maj kl. 21.00. Prata med din ridlärare angående klass och hästval innan du anmäler dig!

I anmälan ska detta ingå:

• 3 hästalternativ (även om du specialtränar eller hyr en häst). OBS! Det går endast att önska de hästar som går med på ordinarie lektioner.
  • Vem som är funktionär under tävlingen eller om du är det själv.
  • Vilket datum du väljer att vara funktionär på, se nedan.

För att vara med på lektionsponny/häst måste du ha ridit två godkända blåbärshoppningar för att rida rosetthoppning klassen samt godkännade från ridlärare och två godkända rosetthoppningar för att rida Kval till KM-klassen. Med godkänd menas max 12 fel.

Observera att du inte väljer vilken höjd du vill hoppa på lektionsponny, det bestäms av vilken ponny du blir tilldelad. De mindre ponnyerna hoppar lägre och de större hoppar lite högre.

Observera att anmälan är bindande. Eventuell avanmälan ska ske senast den 14:e maj kl. 20.00. Vid strykning efter det är ryttaren betalningsskyldig.

Samling:  På tävlingsdagen samling för samtliga kl. 12.30 för banbygge och startanmälan.

Första start kl. 14.30. Vi börjar med LD för ponny. OBS! Klass 9 – 4 rids blandat i höjdordning. Därefter Klass 3 och 1.

Startavgift: Lektionsryttare: 235 kronor. Privatryttare: startavgift 80 kr. Efteranmälan fram till tävlingens början: 30 kr (endast privatryttare). Privatryttare kan också göra omstart vid ej felfritt i rosetthoppningsklasser mot en avgift av 100 kr, som betalas till BG (se nedan) i efterhand.

Startavgiften betalas in till Väsby Ridklubbs bankgiro 5641-5748 eller via överföring: clearing nummer 6160, kontonummer 915 902 141. Märk inbetalningen med datum för tävlingen samt namn (ex: 13/3 Anna Andersson). Startavgiften ska vara inbetald senast torsdag 12:e maj, finns inte betalningen inne på bankgirot fredagen den 13:e maj kommer du inte att få starta på söndagen!

Funktionär: OBS! Du som är med och tävlar ansvarar själv för att ta med dig en funktionär, t ex förälder eller kompis. Kan du inte ordna en funktionär kommer du själv att sättas upp som funktionär under dagen, så räkna med att vara kvar till ca 17.00. Ange på anmälan om du är funktionär själv eller har med dig någon. Skriv i din anmälan om du har någon som ska vara funktionär eller om du själv är det.

Genom att delta på seriehoppning förbinder man sig att vara funktionär på en 1* tävling / termin. Vill du vara med på denna tävling men inte har varit funktionär denna termin går det bra att vara funktionär den 3/7 på Åby,  9/10, 23/10 eller 4/12.   Detta gäller inte ungdomar under 13 år som tävlar sin första termin.

Frågor: Besvaras av Matilda Bergvall, mb97@live.se

Välkommen!

Väsby Ridklubbs tävlingssektion inbjuder till

Seriedressyr 1

Söndagen den 20 mars 2022

Covid-19:    Tävlingen genomförs anpassad efter rådande Corona-tider

• Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer runt handhygien och fysisk distansering. Vid sjukdom stannar du naturligtvis hemma.
  • Publik kommer tillåtas på läktaren, men tänk på att hålla bra avstånd.
  • Caféet kommer att ha öppet.

Klasser:               LC:1 2015, LB:1 2019 och LA:1 samt Ryttartest Inledande Klass (upp till 4 ryttare rider samtidigt).
Programmen finns på Svenska Ridsport Förbundets webbplats: http://www.ridsport.se/Tavling/Dressyr/

Domare:             Ewa Svensson

Anmälan:            Din anmälan ska innehålla ditt namn, telefonnummer, födelsedatum, vilken klass du vill delta i, tävlingsdag samt hästönskemål. För giltig anmälan krävs tre häst-önskemål (gäller även hyrryttare, din hyrhäst kan vara sjuk) som ska godkännas av din ridlärare.

VIKTIGT! Du måste prata med din ridlärare om dina hästönskemål innan du anmäler dig.

Anmälan             Mailas senast söndagen den 13 mars 2022 kl 19.00 till varkdressyrsektion@outlook.com. Anmälan är bindande.

Efteranmälan:    I mån av plats kan du efteranmäla dig. Lektionsryttare behöver godkännande av ridlärare och den extra avgiften är 100 SEK. Privatryttare kan efteranmäla sig fram till tävlingens början (i mån av plats) och det kostar 30 SEK extra.

Strykning:          Strykning skall ske senast torsdagen den 17 mars 2022, i annat fall debiteras halva startavgiften.

Startavgift:          Startavgiften betalas in till Väsby Ridklubbs bankgiro 5641–5748 eller via överföring: clearing nummer 6160, kontonummer 915 902 141. Märk inbetalningen med tävlingsdag samt namn (ex: 20 mars, Anna Andersson). Startavgiften ska betalas senast onsdagen den 16 mars 2022. Avgift/start:       Lektionsryttare 235 SEK, privatryttare 80 SEK.

Tider:                  Första start sker kl. 10.00.

Sekretariatet:     Sekretariatet är öppet from 09.00.

Funktionär:        Vi meddelar vem som ska bygga upp och bort dressyrstaketen. Denna information kommer finnas på start- och funktionärslistorna.

Listor:                 Start- och funktionärslistor kommer att sättas upp i stallet och läggas ut på hemsidan (www.vasbyridklubb.se) senast lördagen den 19 mars 2022.

Regler:                Regler för klubbtävlingarna finns på hemsidan.

Övrigt:                Maximalt antal startande under dagen är 35Start i flera klasser i mån av plats. Om nödvändigt förbehåller vi oss rätten att lotta bort ekipage.

Frågor?               Besvaras av: Eva Borgert Palm 073-988 88 81, eva.borgertpalm@4focus.se.

Vi ser fram emot en härlig tävling!

Välkommen!