Aktuella propositioner till Klubbtävlingar

Söndagen den 10e mars 2024

Klasser:

1. Lektionsponny Bed. A (60-70 cm beroende på ponny) Rosetthoppning
  2. Lektionsponny LD (60-80 cm beroende på ponny) Bed. A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
  3. Lektionshäst Bed. A (80 cm) Rosetthoppning
  4. Lektionshäst LD (90 cm) Bed. A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
  5. Privatponny LD (eller lägre vid önskemål) Bed. A Rosetthoppning
  6. Privatponny LC Bed. A:0/A:0
  7. Privatponny LB Bed A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
  8. Privathäst Bed. A (90 cm) Rosetthoppning
  9. Privathäst 1 m Bed. A:0/A:0 Kval till Klubbmästerskap
  10. Privathäst 1,10 m Bed. A:0/A:0

Anmälan: Anmäl dig via mail till; tavling@vasbyridklubb.se, senast onsdag den 6e mars kl. 20.00. Prata med din ridlärare angående klass och hästval innan du anmäler dig

I anmälan ska detta ingå:

• 3 hästalternativ (även om du specialtränar eller hyr en häst). OBS! Det går endast att önska de hästar som går med på ordinarie lektioner.
  • Vem som är funktionär under tävlingen eller om du är det själv.
  • Vilket datum du väljer att vara funktionär på, se nedan.

Din anmälan kommer vara ogiltig om du inte meddelat vilken tävling du kan vara funktionär

För att vara med på lektionsponny/häst måste du ha ridit två godkända blåbärshoppningar för att rida rosetthoppning samt godkännande från ridlärare och två godkända rosetthoppningar för att rida Kval till KM-klassen.

Observera att du inte väljer vilken höjd du vill hoppa på lektionsponny, det bestäms av vilken ponny du blir tilldelad. De mindre ponnyerna hoppar lägre och de större hoppar lite högre.

Observera att anmälan är bindande. Eventuell avanmälan ska ske senast torsdag 7e mars kl. 20.00. Vid strykning efter debiteras halva startavgiften.

Samling:  På tävlingsdagen samling för samtliga kl. 12.30 för banbygge och startanmälan.

Första start kl. 14.30. Vi börjar med Rosetthoppning för ponny. OBS! Klasserna rids i blandad höjdordning.

Startavgift: Lektionsryttare: 255 kronor. Privatryttare: startavgift 100 kr. Efteranmälan fram till tävlingens början: 30 kr (endast privatryttare). Privatryttare kan också göra omstart vid ej felfritt i rosetthoppningsklasser mot en avgift av 100 kr, som betalas till BG (se nedan) i efterhand.

Startavgiften betalas in till Väsby Ridklubbs bankgiro 5641-5748 eller via överföring: clearing nummer 6160, kontonummer 915 902 141. Märk inbetalningen med datum för tävlingen samt namn (ex: 10/3 Förnamn Efternamn). Startavgiften ska vara inbetald senast torsdag 7e mars, finns inte betalningen inne på bankgirot fredagen den 8e mars kommer du inte att få starta på söndagen!

Genom att delta på seriehoppning förbinder man sig att vara funktionär på en tävling / termin. Tävlingar under vårterminen:

– Hopptävling häst 24/3

– Hopptävling ponny 14/4

– Dressyrtävling häst 12/5

Detta gäller inte ungdomar under 13 år som tävlar sin första termin.

Funktionär: OBS! Du som är med och tävlar ansvarar själv för att ta med dig en funktionär, t ex förälder eller kompis. Kan du inte ordna en funktionär kommer du själv att sättas upp som funktionär under dagen, så räkna med att vara kvar till ca 17.00. Ange på anmälan om du är funktionär själv eller har med dig någon. Skriv i din anmälan om du har någon som ska vara funktionär eller om du själv är det.

Frågor: Besvaras av Matilda Bergvall, tavling@vasbyridklubb.se

Välkommen!