För dig som vill börja rida

• Här kan du läsa hur du går till väga för att börja rida på Väsby Ridskola.

Om Väsby Ridskola

Väsby Ridskola är kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportsförbundet och dessutom medlem i Ridskolornas Riksorganisation. Väsby Ridskola har som mål att sätta hästen och eleven i centrum. Vi bedriver ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren.

Är du nybörjare?

För nybörjare har vi kö. Genom att du ställer dig i kö vet vi att intresset finns och försöker ordna nya tider för nybörjargrupper. Kötiden kan variera.

Ställ dig i kö genom att maila till ridskolan@vasbyridklubb.se. Ange namn, födelseår, adress,  telefonnr dagtid samt ev tidigare häst/ridvana och om det är någon speciell dag/tid du inte kan.

Vi startar nya grupper så fort vi har en ledig lucka i schemat och kontaktar då de som stått längst på kö. Vi har viktgräns 85 kg för dig som vill börja rida hos oss.

Vi erbjuder ridning från 5 år men det går bra att köa innan dess.

Olika nybörjarkurser för olika åldrar

Läs gärna mer om våra olika åldersanpassade nybörjarkurser under fliken Våra ridgrupper.

Har du ridvana sedan tidigare?

Då kan det ofta finnas en plats direkt men om inte ställer vi dig i kö till en specifik grupp på din nivå. Kontakta ridskolans kontor ridskolan@vasbyridklubb.se eller telefon 590 81452 och beskriv dina kunskaper. För att hitta en passande grupp rider du en eller flera provlektioner och vi kan tillsammans avgöra på vilken nivå du passar in. Provlektionen betalar du i förväg på Väsby Ridskolas pg 56 68 29-8, ange namn, datum och ”provlektion”.

Vi har viktgräns 85 kg för dig som vill börja rida hos oss.

Vi erbjuder ridgrupper från nybörjare till ryttare med tävlingsambitioner. Du kan förutom att rida i vanlig grupp även träna extra i våra träningsgrupper i hoppning och dressyr.

Lediga platser

Här kan du se i vilka grupper det finns lediga platser.
Visa mig de lediga platserna »

Prova-på-ridning

Vi erbjuder Prova-på-ridning för barn. Prova-på-ridning är 30 minuters promenad med en ponny och ledare.
Läs mer om prova-på-ridning

Hos oss finns:

• Ridhus 20×60 meter, utebana 40×60 m
  • Ytterligare ett ridhus är under byggnation
  •  Möjlighet till ridning i skog och på äng
  • Utbildad och erfaren personal
  • Ca 28 lämpliga hästar och ponnyer i varierande storlek.
  • Omklädningsrum och dusch
  • Cafeteria bemannad av ridgrupperna
  • En trevlig stämning och gemenskap