För dig som vill börja rida

Här kan du läsa hur du går till väga för att börja rida på Väsby Ridskola.

Om Väsby Ridskola

Väsby Ridskola är kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportsförbundet och dessutom medlem i Ridskolornas Riksorganisation. Väsby Ridskola har som mål att sätta hästen och eleven i centrum. Vi bedriver ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren.

På anläggningen finns:
  • Kunnig, utbildad och engagerad personal.
  • Två ridhus; 20*60 m samt 15*32 m
  • Fin utebana 40*60 med vacker utsikt över Mälaren
  • Stora skogar med möjlighet till varierad uteridning
  • Cafeteria öppen eftermiddagar/kvällar samt lördagar
  • Omklädningsrum med dusch och möjlighet att låsa in saker
  • Välutbildade och trevliga lektionshästar och ponnyer

Har du ridvana sedan tidigare?

Då kan vi oftast hitta en plats åt dig direkt alternativt ställa dig i kö till en specifik grupp. Hör av dig till ridskolans kontor och beskriv dina kunskaper så bokar vi en provlektion. För att hitta en passande grupp rider du en eller flera provlektioner och vi kan tillsammans avgöra på vilken nivå du passar in. Provlektionen betalar du i förväg på Väsby Ridskolas pg 56 68 29-8, ange namn, datum och ”provlektion”. För att boka provlektion kontakta vårt kontor via mail ridskolan@vasbyridklubb.se eller 590 81452.

Vi har viktgräns 80 kg för dig som vill börja rida hos oss.

Vi erbjuder ridgrupper från basic till ryttare med tävlingsambitioner. Du kan förutom att rida i vanlig grupp varje vecka även träna extra i våra träningsgrupper i hoppning och dressyr.

Är du nybörjare?

För nybörjare har vi kö. Ställ dig i kö – då vet vi att intresset finns och jobbar på att hitta en ledig ridtid. Hur lång kötiden är svårt att säga.

Vi startar nya grupper så fort vi har en ledig lucka i schemat och kontaktar då de som stått längst på kö. Du kan ringa till oss och ställa dig i kö eller så kan du maila till ridskolan@vasbyridklubb.se. Skriv ditt namn, adress, ålder, telefonnr, ev tidigare häst/ridvana och om det är någon speciell dag/tid du inte kan. Vi hör av oss så fort det finns en ledig plats. Vi har viktgräns 80 kg för dig som vill börja rida hos oss.

Olika nybörjarkurser för olika åldrar

Läs gärna mer om våra olika åldersanpassade nybörjarkurser under fliken Våra ridgrupper.

Lediga platser

Här kan du se i vilka grupper det finns lediga platser.
Visa mig de lediga platserna »

Prova-på-ridning

När vi har möjlighet ordnar vi Prova-på-ridning för barn. Prova-på-ridning är 30 minuters promenad med en ponny och ledare.
Läs mer om prova-på-ridning »