För dig som vill börja rida

Vad roligt att du är intresserad av att börja rida! Här hittar du information om Väsby Ridskola. 

Väsby Ridskola

Väsby Ridskola erbjuder ridutbildning i en naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till olika åldrar och nivåer, från hästlekis för de minsta till hyrsystem för de som vill träna och tävla. Väsby Ridskola är ridskolan som sätter hästen och eleven i centrum.

Väsby Ridskola är kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportförbundet och dessutom medlem i Ridskolornas Riksorganisation.

Ridskolan har lektionsverksamhet måndag till lördag för både juniorer och seniorer. På söndagar har vi hästlekis för de yngsta samt extraaktiviteter som träningar och tävlingar.

Är du nybörjare?

 

Vi tar emot elever från 5 års ålder. Undervisningen sker i åldersanpassade grupper, mer om det kan du läsa här. Vill man börja rida hos oss som nybörjare är det kö. Vi startar nya grupper regelbundet och kontaktar då de som står i kö via e-post, det är därför viktigt att du anger en korrekt e-postadress i din köanmälan.

Ställ dig eller ditt barn i kö genom att mejla till ridskolan@vasbyridklubb.se. Ange namn, födelseår, e-postadress, telefonnummer dagtid samt ev tidigare häst/ridvana.

För vuxna har vi en viktgräns på 85 kg och för ponnyryttare är viktgränsen 65 kg.

Har du ridvana sedan tidigare?

 

Om du har ridit tidigare kan du börja i en befintlig grupp vilket gör att det kan finnas plats direkt, alternativt så ställs du i kö på din nivå. Om du vill börja rida mejla till oss på adressen ridskolan@vasbyridklubb.se eller ring vårt kontor på telefonnummer 08-590 81452. Beskriv dina förkunskaper, har du gått på ridskola tidigare? Har du tagit ryttarmärke eller tävlat? För att hitta en passande grupp rider du en eller flera provlektioner och vi kan tillsammans avgöra på vilken nivå du passar in. Provlektionen betalar du i förväg på Väsby Ridskolas pg 56 68 29-8, ange namn, datum och ”provlektion”.

För vuxna har vi en viktgräns på 85 kg och för ponnyryttare är viktgränsen 65 kg.

Vi erbjuder ridgrupper från nybörjare till ryttare med tävlingsambitioner. Du kan förutom att rida i vanlig grupp även träna extra i våra träningsgrupper i hoppning och dressyr.

Lediga platser

Här kan du se i vilka grupper det finns lediga platser.
Visa mig de lediga platserna »

Prova-på-ridning

Vi erbjuder Prova-på-ridning för barn. Prova-på-ridning är 30 minuters promenad med en ponny och ledare.
Läs mer om prova-på-ridning 

Hos oss finns:

 •     Två fullstora ridhus; 20×60 m samt det nybyggda 22×60 m.
 •     Fin utebana 40×60 med vacker utsikt över Mälaren.
 •     Stora skogar med möjlighet till varierad uteridning.
 •     Cafeteria öppen under lektionstiderna med hjälp av ridskolans elever enligt rullande schema.
 •     Omklädningsrum med dusch och möjlighet att låsa in saker.
 •     Välutbildade och trevliga lektionshästar och ponnyer.
 •     Kunnig, utbildad och engagerad personal.

Väsby Ridskola är en kvalitetsmärkt ridskola, vilket betyder att ridanläggningen och ridskolan uppfyller vissa grundkriterier uppsatta av Svenska Ridsportförbundet:

 •     att anläggningen är välskött samt uppfyller fastställda minimimått vad gäller stallar mm
 •     att verksamheten har en god hästhållning
 •     att säkerheten är tillfredsställande
 •     att ridskolan kan styrka att man innehar länsstyrelsens tillstånd enligt djurskyddslagen att bedriva ridskoleverksamhet.
 •     För att få anslå tilläggskylten RIDSKOLA, vilket Väsby Ridskola har, ställs speciella krav som rör personalens utbildning.