Regler gällande mobiltelefoner samt publicering av bilder och filmer

Regler gällande mobiltelefoner samt publicering av bilder och filmer på Väsby Ridklubb

Användande av mobiltelefon

Vi är i stallet för att vi gillar att umgås med hästar och vill lära oss att förstå och ta hand om dem på bästa sätt. I kontakten med hästarna behövs inte mobiltelefoner och det är viktigt att komma ihåg.

Lagar och regelverk ställer höga säkerhetskrav på en ridskoleverksamhet och på en ridanläggning. Av säkerhetsskäl gäller därför att du ska begränsa användande av mobiltelefon på vår anläggning. Det är inte tillåtet att använda mobiler vid hantering av hästar och ridning.

Publicering av bilder och filmer

Bilder och filmer som är tagna på Väsby Ridklubbs anläggning som innehåller någon annan än dig själv får inte publiceras utan bara användas för eget bruk. Eget bruk betyder att du bara får ha den i din telefon och inte skicka den vidare till någon eller lägga ut på sociala medier, tex TikTok. Om du vill filma någon annan måste du ha den personens tillstånd i förväg. Tänk på att det även gäller din ridlärare och de som kommer med i bakgrunden.

Det kan vara svårt att säga att man inte vill vara med på en film om en kompis frågar. Du kan alltid få hjälp med det av din ridlärare, du kan också ringa ner till ridskolan 08-59081452, maila på ridskolan@vasbyridklubb.se eller prata med någon i ungdomssektionen eller styrelsen.

Styrelsen