Aktuella propositioner till Klubbtävlingar

Seriehoppning II

Söndagen den 7:e juni 2020

Seriehoppning II har ett annat upplägg från ordinarie tävlingar. Ryttare upp till 18 år (för de som fyller 18 år i år) får från och med den 1:a juni tävla under coronapandemin. Därav har vi tävling för juniorer och ungdomar. Tävlingsdagen kommer att indelas i grupper ut efter antalet anmälda. Ryttarna under dagen får max ha med sig en medhjälpare, det är ingen publik på tävling och vi ber er om att tänka på att hålla avstånd till varandra under dagen, tänk på detta vid banbygge och bangång.

Klasser:

1. Privatponny LD (eller lägre vid önskemål) Bed. Clearround.
    6.  Lektionsponny Bed. A. (50-70 cm beroende på vilken ponny)
  2. Lektionsponny Kval till KM (60-80 cm beroende på ponny) Bed. A:Inverkan
  3. Lektionshäst Clearround 80 cm för juniorer upp tom 18 år
    3.  Privatponny (LC kategori-indelning) Bed. A:Inverkan
  4. Lektionshäst Kval till KM för juniorer upp tom 18 år Bed A: Inverkan
  5. Privatponny LB (kategori-indelning) Bed A:Inverkan
Efter tävlingen är det banhoppningsträning
Banhoppningsträning (lägre höjd vid önskemål) för lektionshästar och privathästar uppstallad på anläggningen.

Tävlingsdagen kommer att delas in i grupper, för att minska antalet människor på anläggningen 2-3 grupper beroende på antalet anmälda. Gruppindelningen kommer att komma ut onsdagen den 3:e juni. Efter att man har ridit sin start tar man hand om sin ponny/häst och utrustning så snabbt som möjligt och sedan får man åka hem. Ev. priser kommer att kunna hämtas under v. 24 på kontoret.

Anmälan:      Anmäl dig på mail till; monica.gothe@vasbyridklubb.se, senast måndagen den 1:a juni kl 21.00. Prata med din ridlärare innan du anmäler dig ang. dina hästval! Lektionsryttare måste ange 3 hästalternativ (även om du specialtränar eller hyr en häst). Privatryttare kan efteranmäla sig fram till tävlingens början, det kostar 30 kr extra. Ingen efteranmälan för lektionsryttare. I mån av plats kan även lektionsryttare efteranmäla sig.

För att vara med på lektionsponny/häst måste du ha ridit två godkända blåbärshoppningar för att rida clearroundklassen samt godkännande från ridlärare och två godkända clearroundklasser för att rida Kval till KM-klassen. Rådgör med din instruktör om du är osäker. Med godkänd menas max 12 fel. Observera att du inte väljer vilken höjd du vill hoppa på lektionsponny, det bestäms av vilken ponny du blir tilldelad. De mindre ponnyerna hoppar lägre och de större hoppar lite högre.

För lektionsryttare som är med på banhoppningsträning bestäms höjden beroende på vilken häst och höjd du tidigare har ridit. (80- 90 cm). Vill man hoppa lägre ange det i anmälan.

Observera att anmälan är bindande. Eventuell avanmälan ska ske senast den 4:e juni kl 20.00. Vid strykning efter det är ryttaren betalningsskyldig. Vid strykning vid sjukdom återbetalas startavgiften.

Samling:       På tävlingsdagen samling för första gruppen ponnyryttare kl 8.00 för banbygge. Första start kl 9.30.

Startavgift:    Lektionsryttare: 235 kronor. Privatryttare: startavgift 80 kr. Efteranmälan fram till tävlingens början: 30 kr (endast privatryttare). Privatryttare kan också göra omstart vid ej felfri ritt i clearroundklasser mot en avgift av 100 kr, som betalas till pg (se nedan) i efterhand.

Startavgiften betalas in till Väsby Ridklubbs plusgirokonto 86774-7. Märk inbetalningen med datum för tävlingen samt namn (ex: 12/3 Anna Andersson). Startavgiften ska vara inbetald senast torsdag 4:e juni, finns inte betalningen inne på plusgirot fredagen den 5:e juni kommer du inte att få starta på söndagen!

Funktionär:

Frågor:          Besvaras av Maria Mjärdner: maria.mjardner@siemens.com