Aktuella propositioner till Klubbtävlingar

Klubbmästerskap Hoppning

Söndagen den 17:e Oktober 2021

KM klassen är öppen för ryttare som startat Kval till KM tidigare. CR klassen är öppen för ryttare som ridit minst 2 godkända blåbärshoppningar, varav minst en måste varit en anordnad blåbärshoppning (ej hoppträning)

Klasser:

1. Privatponny LD (eller lägre vid önskemål) Bed. A (Clearroundklass)
    9.Lektionsponny Bed. A (50-70 cm beroende på ponny)(Clearroundklass)
    8.   Lektionshäst Bed. A (80 cm) CR(Clearroundklass)
    7. Privathäst Bed. A (90 cm) CR (Clearroundklass)
    6. Lektionsponny LD (60-80 cm beroende på ponny) Bed. A:0 / A:0 KLUBBMÄSTERSKAP
    5.  Privatponny LC Bed. A:0 / A:0 KLUBBMÄSTERSKAP
    4.  Lektionshäst  (90 cm) Bed A:0 / A:0 KLUBBMÄSTERSKAP
    3. Privathäst 1 m Bed. Bed A:0 / A:0 KLUBBMÄSTERSKAP
    2. Privatponny LB Bed A:0 / A:0
    1. Privathäst 1,10 m Bed A:0 / A:0

Anmälan: Anmäl dig på mail till; mb97@live.se, senast onsdag den 14:e oktober kl. 21.00. Prata med din ridlärare innan du anmäler dig! Lektionsryttare måste ange 3 hästalternativ (även om du specialtränar eller hyr en häst). OBS! Det går endast att önska de hästar som går med på ordinarie lektioner.

För att vara med på lektionsponny/häst måste du ha ridit två godkända blåbärshoppningar för att rida clearroundklassen samt godkännade från ridlärare. Observera att du inte väljer vilken höjd du vill hoppa på lektionsponny, det bestäms av vilken ponny du blir tilldelad. De mindre ponnyerna hoppar lägre och de större hoppar lite högre.

Specifika regler för KM: KM i dressyr och hoppning rids i slutet av höstterminen med kval under vår och höst samma år. Minst 3 startande i KM-klass för att det ska utses en klubbmästare eller vid färre starter ska ekipaget minst hoppa felfritt i båda faserna vid bedömningen två faser A:0/A:0 och minst 60% i dressyr. Klubbmästare får rosett, plakett samt ett hederspris. Placerade 2 – 3 får rosett, plakett samt ett hederspris. KM klasser får placering 1 – 3 vid minst 5 starter, 1 – 2 vid minst 4 starter (frångår placering enl TR)  För att vinna KM får ryttaren inte ha löst licens för annan klubb utan får då rida Clearround. Klubbmästare utses i KM-klass för lektionsponny, lektionshäst, privatponny och privathäst.

Observera att anmälan är bindande. Eventuell avanmälan ska ske senast den 15:e oktober kl. 20.00. Vid strykning efter det är ryttaren betalningsskyldig.

Samling:       På tävlingsdagen samling för samtliga kl. 12.30 för banbygge och startanmälan. Första start kl. 14.30. Vi börjar med Clearroundklasserna och därefter ombyggnad av bana samt bangång för KM klasserna.

Startavgift:    Lektionsryttare: 235 kronor. Privatryttare: startavgift 80 kr. Efteranmälan fram till tävlingens början: 30 kr (endast privatryttare). Privatryttare kan också göra omstart vid ej felfri ritt i clearroundklasser mot en avgift av 100 kr, som betalas till BG (se nedan) i efterhand.

Startavgiften betalas in till Väsby Ridklubbs bankgiro 5641-5748 eller via överföring: clearing nummer 6160, kontonummer 915 902 141.  Märk inbetalningen med datum för tävlingen samt namn (ex: 12/3 Anna Andersson). OBS, inte samma konto som ridavgifterna betalas till! Startavgiften ska vara inbetald senast torsdag 14:e oktober, finns inte betalningen inne på bankgirot fredagen den 15:e oktober kommer du inte att få starta på söndagen!

Funktionär:   OBS! Du som är med och tävlar ansvarar själv för att ta med dig en funktionär, t ex förälder eller kompis. Kan du inte ordna en funktionär kommer du själv att sättas upp som funktionär under dagen, så räkna med att vara kvar till ca 17.00. Ange på anmälan om du är funktionär själv eller har med dig någon. Skriv i din anmälan om du har någon som ska vara funktionär eller om du själv är det.

Frågor: Besvaras av Matilda Bergvall, mb97@live.se

Välkommen!