Regler för gruppridning

Abonnemang gruppridning hos Väsby Ridklubb höst- och vårterminen 2018/-19.

Höstterminen 2018 startar måndag 20 augusti och slutar lördag 22 december. Vårterminen 2019 startar onsdag 2 januari och slutar onsdag 19 juni.

Regler för Abonnemang gruppridning på Väsby Ridskola:

Abonnemang       Du har automatiskt kvar din plats, vill du avsluta abonnemanget gäller 2 månaders uppsägningstid. Du måste betala under uppsägningstiden. Uppsägning görs till ridskolan@vasbyridklubb.se. Ridgrupp kan eventuellt byta dag och tid under terminerna. Kan ni ej ny tid återbetalas avgiften.

Medlemskap        Junior (tom 18 år) 350 kr, senior 550 kr, familj 700 kr. Medlemskap gäller kalenderår, betalas via faktura. Alla som rider på ridskolan måste vara medlem i Väsby Ridklubb.

Försäkring            Genom ditt medlemskap i Väsby Ridklubb omfattas du av föreningens kollektiva olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet hos Folksam. Fullständiga villkor finns på Svenska ridsportförbundet och ridklubbens hemsida. Vi rekommenderar att du ser över ditt skydd om du anser det nödvändigt.

Utrustning            Godkänd ridhjälm, ridstövlar med klack, alt. ridskor med klack och stövelskaft skall bäras vid all ridning. Skyddsväst skall bäras vid hoppning, markarbete och uteritt. Obligatoriskt för alla under 18 år.

Lektioner              I lektionen ingår undervisning i dressyr, hoppning, ridning i terräng och teori. Samt upp- och avsittning och ev frambyggnad av hinder. Häst och ponny går både junior och seniorlektioner. Viktgräns för ryttare på ponny 60 kg, häst 85 kg.

Avbokning            Avbokad lektion kan ridas igen i mån av plats i likvärdig grupp inom betalningsperioden. Du kan också själv sätta in en likvärdig ryttare som är medlem. För att det skall gå att rida igen måste det finnas plats, det är inget ridskolan kan garantera.  Avbokning ska göras senast kl 12.00, lördag kl 8.15 på kontorstelefon 0859081452, eller sms 070 6610228 (ej mail).  För att boka igenridning ring eller  smsa. Teorilektion tas igen på annan teorilektion.

Betalning             Ny prislista från 1/8-18. Se lektionsschema. Faktura skickas via mail. Avgift skall betalas i förskott.
Faktura 1 skickas vecka 21, 500 kr är förskottbetalning för augusti-oktober. Sista betaldag 15/6.
Faktura 2 skickas i juli, resterande avgift tom oktober. Sista betaldag 30/8.
Faktura 3 skickas vecka 40, avser november-december. Sista betaldag 30/10.
Faktura 4 skickas vecka 49, avser januari-februari. Sista betaldag 30/12.
Faktura 5 skickas vecka 5, avser mars-april. Sista betaldag 28/2.
Faktura 6 skickas vecka 14, avser maj-juni. Sista betaldag 30/4.

Väsby Ridklubb är medlem i Svenska Ridsportförbundet och Ridskolornas Riksorganisation,
samt även kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportförbundet.