Championat

VäRK – CHAMPIONAT – 2018

Championat för ponny och häst, privatryttare som tävlar på lokala tävlingar och högre. VäRKs Lilla och Stora Championat för dig som är lektionsryttare.

Samla poäng från dina tävlingar, både dressyr, hoppning och fälttävlan, under året och var med i vårt championat!

Champion utses i samband med årsmötet i februari 2019 och 2018 års segrare på privat häst och ponny föräras då med ett broderat täcke.

Det kommer att delas ut ett championat för ponny och ett för häst alla discipliner medräknade.

Regler:

Championatet gäller tävlingar för perioden 2018-01-01 / 2018-12-31.

Championatet är öppet för medlemmar tävlande för Väsby Ridklubb.

Poängen räknas per ekipage.

Det är bara placeringar som räknas dvs. att man har erhållit en rosett för sin placering.

Resultaten tas direkt från Tävlingsdatabasen och är de som gäller.

Notera att det ska finnas minst 3 tävlande med poäng i häst respektive ponny för att championat ska kunna räknas

Poängtabell:

PLAC LOK / REG

Placerade fr. 7 och efterföljande får samma som 6:e placerad

Placering i avd B eller bedömning A ger 2 poäng.

Lektionsryttare!!

För ryttare som tävlar i klubb, lokala/regionala tävlingar på lektionsponny/häst

Samla poäng från dina tävlingar under året och var med i vårt championat för lektionsryttare.

Pris delas ut till Värks lilla och stora champion 2018. Lilla Championatet för junior och Stora

Championatet för senior. Champion utses i samband med årsmötet i februari 2019

Regler:

Championatet gäller klubb eller lokal tävling 2018-03-01- 2018-12-31.

Bara öppet för ryttare som tävlar på lektionshäst/ponny.

Alla dina tävlingar räknas oavsett vilken ponny/häst du har ridit.

Lilla championatet: deltar man i som junior upp till 18 år.

Stora championatet: deltar man i som senior.

Poängen baseras på deltagande och resultat.

1:a placering ger 4 poäng, 2 placering 3 poäng, 3 placering 2 poäng Deltagande och en genomförd ritt med resultat ger 1 poäng. (Uteslutning räknas inte som ett resultat)

Felfri ritt i hoppning eller ett slutresultat i dressyr över 60 % ger 2 poäng.

Tävlingssektionen räknar fram segrarna i respektive klass. Resultaten som publiceras på hemsidan är de som räknas.