Hästsportskola

Hästsportsskola är en introduktionskurs för nybörjarbarn i åldern 7 – ca 12 år.

På hästsportsskolan, som innefattar första terminen på ridskolan, lärs grunderna i hästens beteende, skötsel, hantering och ridning ut. En hästsportsskola består vanligen av 18 lektioner, hälften ridning och hälften teori. När det är ridning vill vi att en förälder eller annan vuxen är med, när det är teori är ridläraren själv med eleverna. Ridhjälm är obligatoriskt och finns att låna, skyddsväst rekommenderas och finns också att låna. Skor eller stövlar med liten klack ska användas.

Hästsportsskolan är en introduktion till hästar och ridning. Här lär man känna hästen och sina kompisar i gruppen. Man borstar, sadlar, tränsar, övar upp- och avsittning och enklare ridning. Dessutom lär man sig om hästens beteende, färger, raser och historia.

Efter kursen erbjuds eleverna plats i den ordinarie ridskolan, dvs eleven har en fast plats i ridgrupp varje vecka och det löper på från år till år med en kursplan för varje nivå.

Ställ ditt barn på kö till nästa omgång av hästsportsskolan. Anmäl till ridskolans kontor via mail ridskolan@vasbyridklubb.se Vi startar nya grupper så fort vi har plats, ca 1-2 gr/termin.