Skötarinfo Höstterminen 2023

Skötning Höstterminen 2023

Nu är det dags att anmäla er för skötning för höstterminen. Skicka ett mail till ridskolan@vasbyridklubb.se med ditt namn, nuvarande sköthäst samt vilka dagar du vill sköta denna termin.
För er nya bronskötare så mailar du 3 önskemål på hästar du vill sköta samt vilka dagar du kan sköta. Har du inte gått bronsskötarkursen men vill börja sköta än då kan du om du har en hästvan förälder bli miniskötare och sköta en dag i veckan tillsammans med din förälder.

Skötarnas uppgifter:

  • Sköta om sin sköthäst minst 2 gånger i veckan
  • Sköta om och pyssla med sin sköthäst
  • Ta hand om utrustningen
  • Kolla av vattenkopp och krubba
  • Visitera
  • Frisera (gäller silverskötare)

Sköta på vardagar och lördagar? Detta gäller:

Skötning på vardagar kan göras mellan 15.00-19.30 och på lördagar mellan 8.30-12.00. Hästarna går sina lektioner som vanligt så ni får själva ha koll på vilka lektioner eran sköthäst går den dagen ni sköter (oftast går hästen samma lektioner hela månaden ut, så ha lite koll på hästlistan i början av månaden så du vet när du kan sköta om din sköthäst)

Sköta på söndagar? Detta gäller:

Skötning kan göras mellan kl. 13.30-18.00, vissa söndagar har vi 1* tävling samt seriedressyr då är hästarna ute i hagen på eftermiddagen och kan skötas om på förmiddagen istället. Vilka söndagar detta gäller får ni själva hålla koll på genom att titta i verksamhetsplaneringen. De söndagar det är seriehoppning är oftast nästan alla med och tävlar vilket gör att det kan bli svårt att sköta om din häst denna dag.

På söndagar mellan kl. 15.30 och 17.00 är det hästlekis och därmed går vissa ponnyer lektion.

Är din sköthäst i hagen när du är här på sköttiderna, fråga någon i stallet om de kan plocka in hästen åt dig.

Anmäl senast den 17:e september, de nuvarande skötarna som inte hör av sig blir bortplockade från skötlistan

Ellen Larsson