Aktuell information med anledning av Covid-19

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

  • Väsby Ridskolas anläggning är endast öppen för dig som ska rida lektion eller delta i aktivitet anordnas av ridskolan eller klubben.
  • Varje deltagare får ha med max 1 medföljande till anläggningen.
  • När du är klar med lektion / aktivitet ber vi dig att lämna anläggningen.
  • Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom.
  • Håll avstånd till varandra. Max 2 personer i sadelkammaren samtidigt.
  • Vänta utanför stallet om hästen du ska rida är på lektion redan.
  • Cafeterian är öppen vissa lördagar för lördagseleverna i anslutning till lektion, då gäller max 3 personer i cafet samtidigt samt fika utomhus.
Ellen Larsson Aktuellt, Nyheter

Silverskötarkurs

Välkommen på kurs, för att öka dina kunskaper om hästen. Den här kursen är också för dig som vill jobba med hästar och i stall.

Du kan välja själv vilken / vilka kurser du vill gå, om du går alla tre och gör slutprovet blir du silverskötare. Du bör vara lägst 15 år och gå i lägst Märke 4-grupp.

Kurs 1 – Lördag 3/10 kl 14.00-18.00
Anatomi, vanliga sjukdomar, sårvård med veterinär Elin Tillnert.

Kurs 2 – Söndag 25/10 kl 10.00-14.00
Longering, stallmiljö och skötsel, lägga bandage mm med Anna Ågren.

Kurs 3 – Onsdag 28/10 kl 12.00-15.30
Hästens foder och foderstatsberäkning med Ellen Larsson

Varje separat kurs kostar 200 kr, går du alla kurser kostar det 500 kr. Anmäl dig till ridskolan@vasbyridklubb.se. Anmälan är bindande.

Ellen Larsson Nyheter

Drop-in ridning

Vill du ta en extralektion? Fredagar udda veckor 9.00-10.00 har vi drop-in ridning för dig som kan rida i alla gångarter. Anmäl dig från gång till gång senast dagen innan kl 12. Pris 300 kr. Ridlärare Anna Ågren. Anmäl dig direkt i pärmen eller mejla ridskolan@vasbyridklubb.se 

Ellen Larsson Aktuellt, Nyheter

Välkomna Zorn och Smyk

På en vecka har vi köpt 2 nya lektionsponnyer, skimlar båda två.

Den 2/9 kom Moflos Zorn, en C-ponnyvalack på 135 cm. Zorn är en welshponny, 8 år och efter Moflos Fester – Laeryds Dominic. Tidigare har han bott i Norrland och senast utanför Örebro där vi köpte honom. Zorn har tävlat lite hoppning tom LC+5.

Den 7/9 köpte vi Smyk, en stor D-ponnyvalack som också är 8 år. Han importerades från Polen för ca 4 år sedan och har de senaste åren varit familjeponny i Örbyhus. Smyk är 148 cm hög och e Dobry u Siwa.

 

Ellen Larsson Nyheter

Tack för den här tiden Yoda

Den 7/9 skadade sig vår fina Yoda så illa i hagen att det inte fanns någonting att göra. Som tur var kom veterinären fort och Yoda var lugn hela tiden. Saknades efter honom är stor, han var en underbar ridskolehäst och läromästare. Vi får glädjas över alla år vi fick med honom!

Ellen Larsson Nyheter

Välkomna till en ny termin!

Höstterminens ridlektioner startade  17/8.  Har du frågor om din ridlektion är du välkommen att kontakta oss. Vi nås lättast på mejl: ridskolan@vasbyridklubb.se

Ellen Larsson Nyheter

Skötarinfo

Äntligen är det dags för skötarna att återförenas med sin sköthäst. Pga av pandemin har vi tidigare satt stopp för skötsel av era sköthästar men nu har vi tagit fram nya rutiner som gäller på söndagar med start v 35.

Du är välkommen på söndagar kl 13:45-14:30 eller kl 17-17:45. (Max. 10 skötare varje tillfälle). Maila din anmälan till ett tillfälle i taget till Monica på monica.gothe@vasbyridklubb.se  (Se till att få en bekräftelse). ”Anmälan” öppnar på måndagen samma vecka.

Stallet är fortfarande stängt för övriga besökare. Du som kommer och sköter, kom ensam utan medföljande kompisar eller syskon. Du som behöver ha med dig en förälder får givetvis ha det.

Alla som vill sköta denna termin ska maila mig senast den 31:a augusti med önskemål av häst/ponny om nu vill byta eller om du inte har någon sköthäst sen tidigare. För att få sköta ska du ha gått bron

sskötarkursen. De som inte hör av sig kommer att bli strukna från sin sköthäst.

Ellen Larsson Nyheter

Staketbyggardag

Kom och hjälp till, fika och träffa stallkompisar! Söndag den 30/8 kl 10 är det dags för staketfix. 

Ellen Larsson Nyheter
1 2 3 4 20